onsdag 3 april 2013

På tråkhumör..

Ja men guuuu sicken positiv blogg detta är tänker ni, men sånt är det är alla mer eller mindre konstant sjuka och allt trasslar så blir det så, livet är inte alltid solsken, så det så.

Tänk om man vore ekonomiskt oberoende, kunna göra vad man vill när man vill :)
Är sugen på att gå lite kurser med voffe, men eftersom hon är så kass på att möta andra hundar så behöver jag nog ta lite privatlektioner först för gå kurs med en hund som blir lobbo i skallen när stora hundar är i närheten av henne går ju inte att lära, å då kan man ju lika gärna slänga pengarna i sjön. Men privattid är ju inte direkt billigt, runt 3-500 i timmen + resa osv. Samtidigt så får jag inte till någon kontinuitet på träningen här hemma, sporadiskt träffa andra hundar är inget hon direkt lär sig på, och det är tröttsamt att gå runt med en hund som folk numera skakar på huvudet när dom ser. HUndar som skäller på andra hundar det bryr sig folk inte lika mycket om, eller om hundar som drar i koppel å är allmänt ouppfostrade. Men en hund som kastar sig runt som en galning raggar å visar varenda tand i hela truten är inget folk uppskattar, skitskumt ;)

Möta stora hundar på promenad gärna i halvmörker är inte voffes grej helt enkelt. PÅ dagarna går det lite enklare, men har hon stött på samma hund i mörker så är han automatiskt mer skum. Barnvagnar på kvällen är livsfarliga (vi har barnvagn, den är tydligen bevisat hundsäker men andra är ute efter att äta upp henne) Tanter med rullatorer är egentligen små hundmördare och matte är skitskum som bara går förbi och inte bryr sig det minsta om den där hundmördaren. När matte därimot anser att voffe ska flytta sig från snöplogen så anser hund att matte är tramshög å borde gräva ner sig, inget att vara rädd för. Samma med skidåkare, varför ska man bry sig om såna dom äter inte h undar, men svarta bajstunnan  vid cykelvägen är bevisat skitskum, säger sig ju självt. Varför står den där mitt ute i ingenstans. Stor svart och med hemska huggtänder, å luktar massor av olika bajs. Varför äter den allt bajs, då måste den ju garanterat äta en massa små vita hundar också. ALldeles säkert, oavsett vad matte säger. Fast matte är säkert i maskopi med den, för hon matar den ganska ofta.

Voffe anser även att grannens katt ska dö. Detta jaktintresse på denna katt har matte helt utan dåligt samvete planer för. Hund i sandlådan= ingen kattbajs där den stunden. SKitpraktiskt. Tills matte kom på att om vovve ligger i sandlåden så kommer den automatiskt följa med in. Not så very mucho fun i det. Räcker med att jag spolar rent ben och mage efter varje promenad där temperaturen är över 2 grader varmt. Å maken till att släpa in sand. Kakelfogarna är kolsvarta av allt grus och det tar lika lång tid att göra rent badrummet som det tar att göra rent hund. Helt otroligt med tanke på att hon är en liten skithund.

Nä det är tur att hund är söt, å läraktik även om hon är lite långsam och tik-aktig. (herregu varför fattar inte folk att hanar är så mycket enklare, tik heter inte bitch på engelska för intet ;)  )
Vi kommer säkert att få bukt med socialträningen också, men just idag känns det lite motigare än andra dagar, å visst man ska inte bry sig om vad andra tycker, men som alla vet är det ju faktiskt enklare sagt än gjort. Å det är trist att ha en hund som folk klassar som idiot fast hon bara är rädd och osäker. Inomhus är hon en riktigt mysmupp även om hon både fiser och snarkar och hårar. ;) Men hon är otroligt söt och när hon ska bära på saker när hon är skitglad är hon bara världens goaste lilla tokjycke. Vi har ju inte känt varandra i mer än 3 månader, något som också är lätt att glömma, å av dessa månader har familjen varit sjuk 2 3/4 dels månad. Så ... det blir enklare med tiden.... hoppas jag :)

 Amen sluta tramsa , ge mig korv å sedan kasta!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar