måndag 11 februari 2013

Våran.. :D

 Denna skönhet tillhör nu våran familj. :) En liten amerikansk cocker spaniel som vi haft på prov en månad å nu ska få stanna här. Vi är dock fodervärdar på henne så hon ska gå tillbaka till kenneln seneare för betäckning (förmodligen i december) under tiden så ska vi mest bara mysa, träna lite bruks å träna lite utställningar. Så nu samlas det ihop pengar här för att ha råd med allt som krävs för att trimma pälsen hahahaha.

Just nu kör vi mest på ledarskapsövningar och kontaktövningar. Bruden behöver vänja sig vid så mycket att vi inte lägger någon större press på något, allt ska vara kul å det som inte är kul ska med tiden bli kul. Hon är lite osäker så hon behöver massor av stöd och hjälp att klara av det livet som vi erbjuder. Men hon gör framsteg varje dag och anpassar sig fint till våran familj. En kelgris är hon och ska helst klias på hela tiden, när man inte kliar kan man ju förse henne med lite korv (enligt henne) men till hennes stora förtret måste man ju göra saker för att få korv.

Men hon är en läraktig följsam brud med massor av skin på nosen som hon inte drar sig för att skrynkla då och då. Ledartik som inte drar sig för att använda bissingarna när andra hundar inte gör som hon vill. hahaha surmört med andra ord när hon är i flock.  Här hemma utan andra hundar är hon en liten mjukis som mest går runt å lägger hårtussar längs med listerna och som gömmer tuggpinnar i tvätthögen  suuuuuck

Kommer handla en del om henne och hennes utveckling i takt med att vi kommer träna lydnad och förmodligen spår... mest tillsammans med finaste Lina och hennes spjuver Hobbe.  Hon är min lydnads-mentor  som förmodligen kommer kräkas på oss tids nog ;)
kram



nu ska jag dammsuga lite. Härliga pälslossningsäsong.. suck

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar